Roundcube webmail

Uw webmail wordt geregeld door een softwarepakket genaamd Roundcube. Op deze pagina vindt u uitleg over veelgebruikte functies en andere veelgestelde vragen. Alle uitleg is gebaseerd op de moderne interfacestijl ("Elastic") en kan dus afwijken wanneer u de verouderde blauwe interfacestijl gebruikt.

Inhoudsopgave

Vakantiebericht instellen

Ga naar "Instellingen" ➔ "Filters" en klik op "Nieuw" (rechtsbovenaan). Geef uw filter een naam (bijvoorbeeld "Vakantie") en maak een regel gebaseerd op "Datum" en "aantal is kleiner dan" gevolgd door de datum tot wanneer het bericht verstuurd moet worden. De datum verwacht het formaat: jaar-maand-dag. Kies dan de actie "Beantwoord met bericht", geef uw bericht op en klik op "Opslaan".

Veelvoorkomende foutmeldingen

Digitale handtekening gevonden maar geen auth.-header?

E-mails die ontvangen zijn voor de update van januari 2021 kunnen de bovenstaande waarschuwing bevatten. Deze melding kunt u dus negeren voor e-mails ontvangen vóór 24 januari 2021. Wanneer u deze melding voor nieuwe e-mails ziet, neem dan contact op.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de oude (blauwe) stijl terug krijgen?

De oude, blauwe stijl van Roundcube kunt u terugzetten via "Instellingen" ➔ "Gebruikersinterface" ➔ "Interfacestijl". De oude, blauwe stijl heet "Larry". De moderne, mobielvriendelijke interface heet "Elastic". Klik op "Opslaan" om te bevestigen.

More information