aankondigingen2023

Jaaroverzicht 2022

Jan 2, 2023
Jaaroverzicht 2022
 DESIGNECOLOGIST (unsplash.com)

Fahner IT wenst u een successvol 2023! Hier een kort overzicht van de belangrijkste momenten van 2022 voor Fahner IT (en een korte blik op 2023).

Website-updates

In 2022 is CMS versie 1.5 beschikbaar geworden. De belangrijkste wijzigingen voor deze versie zijn:

  • Gebruikers kunnen nu zelf formulieren volledig naar wens aanpassen. Voorheen was het alleen mogelijk enkele vooraf geprogrammeerde formulieren aan websites toe te voegen. Het is nu ook mogelijk deze formulieren aan andere websites of e-mailsystemen te koppelen. Zie de supportpagina voor meer informatie over formulieren.
  • Er is nu ingebouwde ondersteuning voor "syntaxiskleuring." Dit is te zien wanneer u bijvoorbeeld rechtstreeks HTML of CSS aan uw website toevoegt.
  • Webwinkels hebben nu uitgebreidere mogelijkheden voor productbeoordelingen, bovendien komt deze functionaliteit nu standaard met alle webwinkels (voorheen was dit alleen op verzoek).
  • Vele bugfixes, optimalisaties, veiligheidsupdates en kleinere aanpassingen.

Alle websites in beheer van Fahner IT zijn nu ook ondergebracht in het automatische updatesysteem. Dat will zeggen dat, vanaf nu, elke wijziging aan het CMS door Fahner IT automatisch voor iedereen beschikbaar zal zijn (na een uitgebreide testperiode natuurlijk).


Reactory

Fahner IT ontwikkelt al een tijdje zelfstandig aan een app genaamd Reactory, maar sinds dit jaar is deze app gegroeid van een "leuk extra projectje" naar een officiëel ondersteunde applicatie. Het is een app die vooral gericht is op het leren van bepaalde specifieke chemie- en farmacologiekennis, maar bevat daarnaast ook een databank met gegevens over geneesmiddelen en voedingsstoffen en dergelijke. Volg het Reactory Blog om de ontwikkeling van deze app op de voet te volgen. Beschikbaar in het Nederlands en Engels.


Serverbeheer

Dit jaar zijn alle servers (websites en e-mail) overgezet naar de nieuwste LTS-versie van Debian. Lees de eerdere blogpost over Debian voor meer informatie over deze nieuwste versie. Als het goed is heeft u hier niets van gemerkt.


2023

Ook in 2023 zal Fahner IT weer doorgaan met het ontwikkelen van maatwerk software en websites. Versie 1.6 van het CMS is al volop in ontwikkeling en staat voorlopig gepland voor Februari 2023. Het belangrijkste aan deze versie is de update naar PHP 8.2, de volledige overgang naar WebP (hierover later meer), en een optimalisatie rondom icoontjes (welke bijna niet mogelijk was door een 10 jaar oude Chromium bug, ook hierover later meer).

Het komende jaar zal er ook overgegaan worden naar een ontwikkelingspatroon van kleinere maar frequentere updates (ten opzichte van één grote update per jaar), om sneller te kunnen inspringen op veranderingen en om meer aandacht aan elke nieuwe functie te kunnen geven (zoals het maken van hulppagina's en aankondigingen zoals deze).

Een laatste punt van aandacht is dat ook de prijzen bij Fahner IT dit jaar meer gestegen zijn dan de normale jaarlijkse verhoging. Door de hoge stijging van de energieprijzen bij de hostingprovider zijn vooral de serverkosten gestegen. Mocht deze stijging teruggedraaid worden naar aanleiding van gunstigere energieprijzen, dan zal ook Fahner IT de prijzen opnieuw aanpassen.


Op naar een goed 2023!